• Wordpress websites vanaf € 799,00

 • Kant – en – klaar opgeleverd

 • Eenvoudig beheer en onderhoud

WordPress website laten maken Friesland

Een WordPress website laten maken Friesland

Als u dit leest, overweegt u een WordPress website te laten maken voor uw bedrijf in Friesland. Maar wat is WordPress nu eigenlijk? Hoe wordt het gebruikt? Wat zijn de kosten en waar moet je op letten bij het gebruik aan WordPress? In dit artikel beantwoorden wij deze vragen.

Wat is een WordPress website laten maken Friesland?

Als u in het verleden een website wilde maken, had u kennis nodig van technische talen als html, php, CSS en Javascript. Zo’n website moest vanaf de grond worden opgebouwd. WordPress maakt dit allemaal overbodig. Wilt u een WordPress website laten maken voor uw bedrijf in Friesland? Met een uurtje is de basisinstallatie van WordPress klaar en kunt u in principe de website gaan vullen met uw eigen teksten en afbeeldingen zonder dat u daar technische kennis voor nodig heeft.

WordPress is een CMS

Wordpress website laten maken Friesland | WordPress CMS WordPress is eenvoudig in het gebruik omdat het de techniek scheidt van de inhoud. Het is een Content Management Systeem (CMS): alle techniek zit onder de motorkap. Om pagina’s toe te voegen, teksten aan te passen of een afbeelding te plaatsen heeft u geen technische kennis nodig. Als u bent ingelogd op het beheerdersgedeelte van uw website (het backend) kunt u met een eenvoudig menu de verschillende onderdelen van WordPress beheren. Helemaal als er een goede page builder als Avada is geïnstalleerd is het creëren en onderhouden van pagina’s erg eenvoudig. Honderden bedrijven hebben al een WordPress Friesland website laten maken.

Er zit echter wel een addertje onder het gras: om een WordPress website professioneel te gebruiken, is het nodig om aanvullende software te installeren. Daarover leest u meer in het vervolg van dit artikel

WordPress versus andere Content Management Systemen

Op dit moment is 43% van alle websites gebouwd in WordPress. Dat zijn er naar schatting 64.000.000. Andere CMS systemen volgen op gepaste afstand. Shopify: 4,1%, Wix 2,3% en Joomla 1,6%. 33% van de websites gebruikt geen CMS. Alleen al uit deze statistieken blijkt dat een WordPress voor webdesign een uitstekende keuze is.

Aandeel WordPress in totaal aantal websites

Ontstaan en historie

WordPress is “geboren” in 2003. Het was toen vooral een platform om te bloggen en lang niet zo gebruiksvriendelijk als nu. In de loop van de jaren is er een hele gemeenschap rond het systeem ontstaan. Deze community draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe trends en technieken waardoor WordPress zich continue blijft ontwikkelen. WordPress is Open Source software. Dit betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is. Daardoor heeft WordPress zich in de loop van de jaren ontwikkeld van een blog systeem in de marge tot het meest gebruikte systeem om websites te bouwen ter wereld.

Componenten van een WordPress website

Zoals hierboven beschreven is de basis WordPress installatie slechts de eerste stap. Na de basisinstallatie heeft u een werkende website met een database. Maar nu wordt het pas écht leuk: rond WordPress is een hele gemeenschap van bedrijven en hobbyisten ontstaan die aanvullende software levert waarmee ontelbare functies en lay-outs kunnen worden toegevoegd. Dit gebeurt vooral met behulp van plugins en thema’s:

Plugins

Een plugin voegt extra functionaliteit toe aan een WordPress website. Denk hierbij aan een contactformulier, stijlvolle fotopresentatie, online agenda functie, Whatsapp knop en zelfs een complete webshop. Ook zijn er plugins voor het beheerdersgedeelte. Denk hierbij aan een Firewall als Wordfence en back-up programmatuur als Updraft plus. In totaal zijn er meer dan 50.000 plugins voor WordPress beschikbaar. Veel plugins hebben een gratis- en een betaalde versie. De betaalde versie biedt vaak meer mogelijkheden. Het is natuurlijk de kunst om de juiste plugin te vinden om een WordPress website te laten maken. Naast de functie van een plugin spelen ook zaken als veiligheid en comptabiliteit een grote rol.

Thema’s

Hoewel u met een Standaard WordPress installatie een werkende website heeft, moet er aan de lay-out nog wel het één en ander gebeuren. Hierbij komen WordPress thema’s om de hoek kijken. Een thema vervangt de standaard WordPress lay out voor een professioneel ogende website. Premium thema’s als Avada, Divi en Elementor hebben een page builder aan boord waarmee het nóg eenvoudiger wordt om pagina’s aan te passen of te creëren. Tegenwoordig zijn alle moderne thema’s responsive: de website detecteert op wat voor apparaat deze wordt bekeken (smartphone, tablet, breedbeeld scherm) en past zich hierop automatisch aan.

Onderhoud en back -up van een WordPress website

WordPress stelt regelmatig nieuwe versies beschikbaar. Maar ook de leveranciers van plugins en thema’s brengen met regelmaat nieuwe versies van software uit. Deze bevatten, naast nieuwe functies, ook vaak oplossingen voor beveiligingsissues. Daarom is het van het grootste belang deze updates te installeren. De meeste hacks van WordPress websites vinden plaats omdat deze niet up-to-date zijn met de meest recente beveiligingsupdates. Verder is het belangrijk af en toe een back-up te maken zodat u bij onvoorziene problemen terug kunt vallen op een oudere versie van uw website.

Het mooie van WordPress is dat u updates en back-ups kunt automatiseren waardoor u hier geen omkijken meer naar heeft.

Voordelen van WordPress

De voordelen van een WordPress website laten maken nog even op een rijtje:

Zelf bouwen of een WordPress website laten maken Friesland?

Wordpress Website laten maken Friesland | WordPress zelf bouwen of laten maken?U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan om een WordPress website te bouwen. De installatie is eenvoudig, en er zijn duizenden plugins en thema’s beschikbaar. En het internet staat vol met handleidingen en tips voor het maken van een WordPress website. Vooral de premium thema’s en plugins zijn vaak goed gedocumenteerd. Het grote voordeel: de lage kosten. WordPress zélf is gratis en voor een thema of plugin betaalt u enkele tientjes. Maar er zitten ook nadelen aan het zelf maken van een WordPress website:

 • Het kost tijd om basiskennis op te bouwen van de gebruikte terminologie. Wat is een FTP verbinding, hoe maakt ik een database aan en hoe configureer ik WordPress na installatie?

 • Natuurlijk is alle informatie die u nodig heeft beschikbaar op internet. Voor iedere vraag is een antwoord en voor ieder probleem is een oplossing. Maar waar begin je met zoeken?

 • De selectie van het juiste thema of plugin is lastig; wat voldoet nu precies aan mijn wensen, is veilig en compatible met de overige software?

 • Vaak valt het resultaat toch tegen. Vergelijk het maar met de foto’s op uw smartphone en een professionele fotograaf.

 • Bij problemen is er niemand om op terug te vallen en onderhoud moet u zelf doen

Toch een website laten maken door een Friese webdesigner?

Een professioneel webdesignbureau bepaalt aan de hand van een intake gesprek welke plugins en thema’s geschikt zijn voor de website die u voor ogen heeft. Als een thema nét niet helemaal naar wens is, kan een goede webdesigner dit zelfs voor u aanpassen. Vervolgens wordt alles naadloos geïntegreerd in een professioneel digitaal visitekaartje. Bij vragen of het laten doorvoeren van wijzigingen kunt u bij uw webdesigner terecht. Eventueel kunt u ook het onderhoud uitbesteden aan een professioneel webdesign bureau.

Wordpress Website laten maken Friesland

Afspraak maken voor WordPress Friesland?

Het voordeel van de keuze voor een lokale webdesigner is het persoonlijke contact. Als webdesignbureau gevestigd in Lemmer komen we graag een keer bij u lans om de mogelijkheden voor WordPress Friesland te bespreken. Uiteraard is z’n gesprek geheel vrijblijvend en zit u nergens aan vast.

Natuurlijk is het efficiënt om gebruik te maken van moderne communicatiemiddelen bij het uitvoeren van het project om een WordPress website te bouwen. Maar vooral in de eerste fase is het belangrijk dat we even een keer  brainstormen, overleggen en samen wat voorbeelden bekijken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Een telefoontje is zo gedaan: 06-41 46 33 02

Maak kennis met Webzeker Webdesign

Neem contact met ons op en ontvang binnen 3 uur een reactie! Liever telefonisch contact? Bel 06-41 46 33 02

Ik wil graag meer weten over:

Wat kost een WordPress website laten maken door een bureau in Friesland?

Nadeel is natuurlijk de prijs. Deze is afhankelijk van diverse factoren. Maar laten we uitgaan van een standaard bedrijfswebsite van 5 tot 10 pagina’s met een diavoorstelling, fotopresentatie, contactformulier en koppelingen naar social media. Op internet zijn aanbieders te vinden van € 99,00 tot meer dan € 5.000,00.

Voor € 99,00 mag u niet teveel verwachten. Dit zijn vaak hobbyisten die op een zaterdagmiddag een website in elkaar zetten met gratis thema’s en plugins. Maar de onderhoudbaarheid, schaalbaarheid en de mogelijkheden tot onderhoud laten vaak te wensen over.

En de andere kant van het spectrum? € 5.000 is écht teveel. Het maken van een professionele website kost een webbouwer ongeveer 20 uur. De plugins en software hoeven niet meer te kosten dan € 100,00. Dan leidt € 5.000 tot een mooi uurtarief toch…?

Ons advies: geef niet meer dan € 500,00 tot 1000,00 uit voor het laten maken van een WordPress website. Hiermee heeft u over het algemeen de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Een andere optie is het leasen van een website. Hierbij heeft u voor een vast bedrag per maand wel de lusten, maar niet de lasten… Het voordeel van een website leasen is de vaste prijs, zonder verrassingen. Net als bij een lease auto, is (in dit geval) de webbouwer eigenaar en verantwoordelijk voor onderhoud en storingen.

Webzeker Webdesign uit Lemmer bouwt professionele WordPress websites door heel Friesland Ons werkgebied: Leeuwarden | Sneek | Heerenveen | BalkJoureLemmer | DrachtenHarlingen | Kollum | Sint Nicolaasga | Bolsward

WordPress websites en zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO webdesign) heeft alles te maken met vindbaarheid van een WordPress website. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het doel van zoekmachine optimalisatie is een zo hoog mogelijke positie van een website in de zoekresultaten van Google met een bepaald zoekwoord. De eerste vragen die u zich moet stellen zijn:

1. Op welke zoekwoorden wil ik gevonden worden?

Hierbij is het van belang om te weten hoe vaak er op een bepaald woord wordt gezocht in Google. Maar nét zo belangrijk is de concurrentiedruk van andere websites. Als er heel veel op een woord wordt gezocht, zijn er meer kapers op de kust. Hoe meer websites “vissen” naar dit zoekwoord, hoe lastiger het wordt om een goede positie in Google te veroveren. Een kort voorbeeld in onze branche: op het woord “Webdesign” wordt in Nederland iedere maand 3600 keer gezocht. Maar Google vindt 75 miljoen (!) pagina’s met dit woord. De concurrentie is dus overweldigend, en de kans op een toppositie is nihil. Nu wordt vraag 2 interessant:

2. Hoe specifiek en wáár wil ik gevonden worden?

Een generiek zoekwoord als “Webdesign” wordt dus lastig. Weer terug naar ons voorbeeld. Wij zijn een webdesign bureau in Friesland, en we maken WordPress websites. Een zoekwoorden combinatie als “WordPress website laten maken Friesland” dan? Daar wordt iedere maand 30 keer op gezocht. Maar de concurrentie is ook veel minder sterk. Ten tijde van het schrijven van dit artikel, staan we met deze zoekwoord- combinatie in de top 10. De actuele stand van zaken kunt u bekijken via deze link

Als u zoekmachine optimalisatie voor uw website overweegt, is informatie over het aantal maandelijkse zoekopdrachten en de concurrentiedruk onmisbare informatie. Dit kunnen wij boven water halen door een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Dit bevat nog veel meer interessante informatie die wij kunnen inzetten bij het verbeteren van de vindbaarheid van uw website.

Zoekresultaten "Wordpress website laten maken Friesland"

Call to action

Het uiteindelijke doel van een WordPress website laten maken Friesland is natuurlijk dat u in contact komt met (potentiële) klanten. Hiervoor biedt een website diverse mogelijkheden:

 • Vermelden van (klikbare) telefoonnummers

 • Vermelden van (klikbare) e-mail adressen

 • Contactformulieren

 • Social Media

Bij het ontwerpen van uw website integreren wij deze contactmogelijkheden op een uitnodigende en opvallende manier. Uw telefoonnummer en e-mail adres staan op iedere pagina minimaal één keer vermeld. Een WhatApp knop staat altijd duidelijk in beeld, bij voorkeur onderaan de pagina. Zo’n whatsapp button is tegenwoordig méér dan een icoontje: u kunt een er een logo of foto in plaatsten en de knop ‘s avonds en ‘s nachts automatisch uitzetten.

Het contactformulier staat over het algemeen op een eigen pagina, maar afhankelijk van de situatie kunnen wij dit ook op de voornaamste pagina’s van uw WordPress website plaatsen. Uiteraard spreken we dit soort zaken door bij een vrijblijvend intake gesprek.

Voorbeelden van WordPress websites die wij voor ondernemers in Friesland hebben gebouwd:

Veel gestelde vragen over een WordPress website laten maken

De doorlooptijd voor het laten maken van een WordPress website is in eerste instantie afhankelijk van het aantal pagina’s en de functies van de website. Maar in de regel duurt het bouwen van een professionele website maximaal 3 weken. Binnen deze periode zal de webdesigner regelmatig contact hebben met de opdrachtgever om zaken af te stemmen.

In eerste instantie lijkt een gratis WordPress thema aantrekkelijk. Toch raden wij dit af omdat de mogelijkheden vaak beperkt zijn. Ook is de technische ondersteuning niet optimaal. De kosten voor een premium thema liggen tussen de € 50,00 en € 100,00. Webdesigners schaffen dit vaak aan via platforms als Themeforest. Als particulier kunt u hier ook gewoon een account aanmaken

Alles kan. Voorwaarde is wél dat het thema nog wordt ondersteund en kan worden geüpdatet naar een responsive design. Voor de plugins is het vooral van belang dat deze voldoen aan de meest recente beveiligingseisen. Als dat niet het geval is, is het vaak goedkoper afscheid te nemen van de bestaande website en een nieuwe WordPress website te laten maken.

Wij zijn een professioneel webdesign bureau gevestigd in Friesland (Lemmer) en op de hoogte van alles wat met WordPress websites te maken heeft. Heeft u belangstelling voor het laten maken van een prachtige WordPress website met een modern design? Neemt u dan gerust contact met ons op. Naar aanleiding van een korte intake ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte.

Hulp nodig met een WordPress website laten maken?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Of wilt u weten van de kosten zijn om een WordPress website te laten maken door een professioneel webdesigner in Friesland?  Neem dan gerust contact op met Webzeker Webdesign in Lemmer via telefoonnummer 06 – 41 46 33 02 of stuur een email naar info@webzeker-webdesign.nl. Wij zijn al jaren een betrouwbare WordPress specialist.

Nog niet overtuigd?

Bent u op zoek naar een bedrijf voor een WordPress laten maken Friesland, maar twijfelt u nog over een geschikte webbouwer? Bekijk onderstaande Google reviews en laat u overtuigen door tevreden klanten die u voorgingen bij WordPress Friesland!

Wat anderen over ons zeggen