Inhoudsopgave

WordPress automatisch updaten

Het installeren van updates is een belangrijk onderdeel van het beheer van uw WordPress website. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook om de verschillende componenten van een website compatibel te houden. Naast de WordPress website zelf, moeten ook de geïnstalleerde plugins en thema’s regelmatig worden geüpdatet. Gelukkig is hier geen technische kennis voor nodig: WordPress, de plug-ins én thema’s hebben de mogelijkheid om te updaten.

Waarom is updaten zo belangrijk?

WordPress is verreweg het meest gebruikte systeem om websites mee te bouwen. En niet voor niets: het is een eenvoudig systeem waarmee je zonder technische kennis al snel een mooie website kunt bouwen. Door de vele aanvullende software (plugins, thema’s) kunt u de website helemaal naar uw wens aanpassen. Het nadeel daarvan is natuurlijk dan WordPress een leuk doelwit is voor hackers. Meestal is het doel van een hackpoging het verspreiden van malware of het misbruiken van de mailfunctie van de website (spammen).

Een hack is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen, maar het simpelweg up-to-date houden van een WordPress website kan een heleboel ellende voorkomen.

Het inschakelen van Auto Updates

Om ervoor te zorgen dat uw WordPress website, de plugins én het thema altijd up-to-date zijn, biedt WordPress tegenwoordig de mogelijkheid om “auto updates” aan te zetten. Op het moment dat uw website detecteert dat er een update beschikbaar is, wordt deze automatisch geistalleed. Initieel is deze optie uitgeschakeld. Als u gebruik wilt maken van WordPress auto updates, moet u deze handmatig aanzetten. Dit moet gebeuren voor WordPress zélf, de plugins én het thema.

WordPress auto updates aanzetten

Via “Dashboard > “Updates” kunt u de instellingen voor WordPress auto updates aanpassen. De website in het voorbeeld hiernaast wordt alleen automatisch up-to-date gehouden met onderhouds- en beveiligingsreleases van WordPress. Nadat u op de blauwe link “Schakel automatische updates in voor alle nieuwe versies van WordPress” heeft geklikt, wordt iedere nieuwe versie van WordPress automatisch geïnstalleerd.

Plugins auto updates aanzetten

Het configuratiescherm voor het aanzetten van auto – updates voor plugins bereikt u via het hoofdmenu > plugins. In het nu getoonde scherm worden alle plugins die op de website zijn geïnstalleerd, weergegeven. U kunt pér plugin aangeven of deze automatisch moet worden geüpdatet. In het voorbeeld hiernaast staat “auto updates” voor de plugin “Avada Builder” uit. Door op de blauwe link “Auto-updates inschakelen” te klikken wijzigt u naar “auto – updates”

Thema auto updates aanzetten

De instellingen voor het wijzigen van de Thema instellingen vindt u vanuit het hoofdmenu > “Weergave” > “Thema’s”. Door uw muis boven het gewenste thema te houden verschijnt de knop “Themadetails”. Als u hierop klikt, verschijnt het hiernaast getoonde scherm. Via de link “Auto-updates inschakelen” schakelt u het automatisch updaten van uw thema in.

Vragen of hulp nodig bij WordPress automatisch updaten?

Neem vrijblijvend contact op met Webzeker Webdesign via de mail: info@webzeker-webdesign.nl of bel met 06-41 46 33 02. Wij helpen u graag verder!

Over de auteur

Mijn naam is Martijn Benschop (1971). Ik ben eigenaar van Webzeker Webdesign en sinds 1998 werkzaam in de automatisering. De eerste jaren ben ik gedetacheerd geweest bij verschillende opdrachtgevers als applicatieprogrammeur. Na het afronden van mijn HBO studie bedrijfskundige informatica ben ik doorgegroeid naar informatieanalist / projectleider. In 2012 heb ik ervoor gekozen Webzeker Webdesign op te richten. Hierbij zet ik mijn jarenlange ervaring in voor het ontwikkelen van maatwerk websites in WordPress.

Martijn Benschop - Eigenaar Webzeker Webdesign