• Wordpress websites vanaf € 799,00

 • Kant – en – klaar opgeleverd

 • Eenvoudig beheer en onderhoud

Website beveiliging

Website beveiliging wordt vaak over het hoofd gezien door ZZP-ers.

Wie is er nu geïnteresseerd in mijn website” is een veel gehoord argument. Maar het hacken van websites gebeurt tegenwoordig helaas volledig automatisch en op grote schaal. Het is daarom een belangrijk onderdeel van het beheer en onderhoud van een WordPress website.

Website beveiliging: waarom wordt een website gehacked?

Als ondernemer heeft u een website waarop u uw producten en diensten presenteert. Er zit geen database met persoonsgegevens achter, u legt geen privacy gevoelige informatie vast en er is geen betalingssysteem geïntegreerd. Waarom proberen criminelen dan toch toegang te krijgen tot uw website? Er zijn verschillende redenen waarom een website wordt gehacked. Hieronder zetten wij kort een aantal redenen onder elkaar. Een opmerking vooraf: door af en toe aandacht te besteden aan website beveiliging, kunt u deze problemen vaak eenvoudig voorkomen.

 • Het verspreiden van malware. Hiermee proberen hackers software op uw website te installeren waarmee de computer van de website bezoeker wordt besmet. In dit geval probeert de hacker ervoor te zorgen dat niemand doorheeft dat de website is gehacked zodat deze zo lang mogelijk misbruikt kan worden

 • Het versturen van Spam. Hierbij wordt de mailfunctie van de website gebruikt om spam mail te versturen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de goede reputatie van uw website. Dit is natuurlijk maar tijdelijk omdat anti spam programma’s al snel doorhebben dat er iets mis is en uw mail wordt geblokkeerd. Dan moet de hacker verder naar de volgende website….

 • Het creëren van een phishing website. Uw (gehackte) website wordt dan omgezet naar bijvoorbeeld een kopie van een bank website. Bezoekers loggen nietsvermoedend in en zijn accountgegevens kwijt.

 • Chantage. Als een hacker achter het wachtwoord van uw website komt, wordt dit veranderd. U mag het dan de toegang tot uw website terug kopen. Uiteraard krijgt u nooit meer toegang en wordt na uw eerste betaling de prijs verhoogd….

Geen website beveiliging?

Dan is de kans op een gehackte website een stuk groter. Er zijn een aantal manieren waarop u kunt zien of uw website is gehacked. Een browser kan bijvoorbeeld aangeven dat uw eigen website aan het “phishen” is, uw eigen virusscanner geeft een melding als u de website bezoekt of Google geeft deze melding in het resultatenoverzicht: “Deze website is mogelijk gehacked“. Ook kan uw website er opeens anders uit gaan zien omdat er scripts zijn toegevoegd of er een iframe is geplaatst.

Het is ook mogelijk dat uw website helemaal niet meer online is. Vaak is deze dan afgesloten door een hostingprovider om verdere besmetting te voorkomen.

Wat anderen over ons zeggen

Website beveiliging: voorkomen is beter dan genezen

Eerlijk is eerlijk: aandacht voor website beveiliging is geen garantie dat criminelen uw website niet binnen komen. Is het u toch overkomen dat uw website is gehacked? Er zijn gespecialiseerde bedrijven die uw website kunnen scannen en de malware voor u verwijderen. Maar daar zijn vaak hoge kosten aan verbonden. Vaak leidt u reputatieschade en loopt u waardevolle contacten en opdrachten mis omdat uw website (tijdelijk) offline staat. Toch een gehackte website? Wij brengen u in contact met specialisten die u kunnen helpen

Maar wist u dat ook Google niet van een gehackte website houdt? Google heeft haar eigen mechanismen om malware op een website te detecteren. Als dit eenmaal geconstateerd is, gaat dit ten koste van de posities van uw website in de resultaten van zoekopdrachten.

Wat kunt u zelf doen aan website beveiliging?

Eerlijk is eerlijk; wij kunnen geen waterdichte oplossingen geven om een gehackte website te voorkomen. Maar net als bij het voorkomen van een inbraak in uw huis, zijn er een aantal relatief eenvoudige stappen in website beveiliging waarmee u een hack van uw WordPress website kunt voorkomen:

Hulp nodig met website beveiliging?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over een gehackte website of website beveiliging in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen met 06-41 46 33 02 of een email te sturen naar info@webzeker-webdesign.nl. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen, op werkdagen nemen we binnen 3 uur contact met u op.

Maak kennis met Webzeker Webdesign

Neem contact met ons op en ontvang binnen 3 uur een reactie! Liever telefonisch contact? Bel 06-41 46 33 02

Ik wil graag meer weten over:

Webzeker Webdesign

Martijn Benschop - Eigenaar Webzeker Webdesign

Mijn naam is Martijn Benschop (1971). Met Webzeker Webdesign bouw ik sinds 2012 passende internet oplossingen voor het MKB. Mijn kracht ligt in het luisteren naar wat een klant te vertellen heeft en dit vertalen naar een professionele WordPress website.

Heel eerlijk: een mooie website bouwen is niet zo moeilijk. De uitdaging is om nét dat beetje extra voor een klant te doen zonder gebruikersgemak, onderhoudbaarheid en schaalbaarheid van een WordPress website uit het oog te verliezen. Uiteraard ben ik na oplevering van uw nieuwe WordPress website altijd bereikbaar voor vragen of om u even op weg te helpen bij problemen met uw website

Een Wordpress website laten maken?

 • Compleet Wordpress webdesign vanaf € 799,00

 • Duidelijke offerte voor het laten maken van uw website

 • Eenvoudig website onderhoud en uitstekend schaalbaar

 • Wij kunnen tekst, logo, foto’s en domeinnaam verzorgen

 • Iedere website uniek ontworpen, géén off-the-shelf thema’s

 • Zoekmachine vriendelijke websites voor u aangemeld bij Google

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO) mogelijk binnen ons netwerk

Wilt u weten wat we voor ú kunnen doen? Of wilt u een geheel vrijblijvende offerte opvragen? Bel dan met 06 – 41 46 33 02 of stuur een e-mail naar info@webzeker-webdesign.nl. Wij helpen u graag verder!