• Wordpress websites vanaf € 799,00

 • Kant – en – klaar opgeleverd

 • Eenvoudig beheer en onderhoud

SEO webdesign bij Webzeker Webdesign Friesland

Webdesign of SEO webdesign?

Bij het laten bouwen van een nieuwe zakelijke website moet u zich afvragen hoe belangrijk vindbaarheid in Google is. Door de hoge concurrentie op het internet is aandacht voor SEO webdesign belangrijk als u hoge posities in Google nastreeft.

Gratis adviesgesprek?

Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@webzeker-webdesign.nl of bel mij op telefoonnummer 06-41 46 33 02

De ervaren SEO webdesign specialist voor o.a. Friesland

U wilt een nieuwe zakelijke website voor uw bedrijf laten bouwen. Dan bent u bij de WordPress Specialist Webzeker Webdesign aan het juiste adres. Maar heeft u ook nagedacht over het doel van een nieuwe website? Bent u op zoek naar een digitaal visitekaartje, of wilt u dat deze op hoge posities in Google gezien en gevonden wordt?

MKB website

Als vindbaarheid voor u als ondernemer geen prioriteit heeft, bouwen wij een mooie, professionele WordPress website. In dat geval kunt u gebruik maken van ons MKB website pakket. Uiteraard richten we de website zoekmachine- vriendelijk in en melden deze aan bij Google.nl zodra deze klaar is.

SEO geoptimaliseerde website

Bent u op zoek naar een website die meer e-commerce mogelijkheden heeft en bij voorkeur beter gevonden wordt binnen zoekmachines zoals Google? Dan is SEO webdesign van Webzeker Webdesign de oplossing die naadloos aansluit bij uw wensen.

SEO Webdesign is een investering die zich razendsnel terugverdient!

SEO Webdesign

Marketing Concepts - online marketing bureauDankzij een intensieve samenwerking met onze online marketing partner Marketing Concepts kunnen wij u niet alleen een complete zakelijke maatwerk website aanbieden, maar er tevens voor zorgen dat uw website gezien en gevonden wordt in de zoekmachines. SEO webdesign houdt tijdens het ontwikkelen en bouwen van de website volledig rekening met de instellingen en structuur die nodig zijn om een website te kunnen optimaliseren voor de zoekmachines.

SEO = Search Engine Optimization

SEO Webdesign - het belang van vindbaarheid in GoogleSEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Door onze samenwerking met een gespecialiseerd SEO webdesign Bureau verstaan wij de kunst om uw MKB website op relevante zoektermen op hoge organische posities in de zoekmachines te krijgen.

Enkele van de basisvoorwaarden om dit voor elkaar te krijgen zijn de structuur, bouw en instellingen van uw MKB website. Maar ook een zoekwoordenanalyse, content (SEO landing pages), en linkbuilding zijn van belang voor topposities in de organische zoekresultaten van Google. Een laatste vraag die u zichzelf kunt stellen is “waar wil ik eigenlijk gevonden worden?” Als u uw diensten in bijvoorbeeld Flevoland levert, hoe zinnig is het dan om tijd te steken in SEO webdesign door heel Nederland? in dat geval is een investering in SEO Flevoland wellicht een beter idee. Samen met Marketing Concepts kunnen wij u compleet SEO webdesign aanbieden. Dat deze wijze van webdesign werkt tonen de referenties aan van onze zakelijke relaties die u kunt vinden in de portfolio.

Onze score op Google

Onze klanten waarderen ons met 5 sterren op Google.
Als professioneel webdesign bureau zijn we daar best een beetje trots op!

De Google “gereedschapskist” voor SEO webdesign

Wist u dat Google een groot aantal tools aanbiedt die SEO webdesign kunnen ondersteunen? Google Adwords is misschien wel de bekendste. Dit zijn de herkenbare advertenties boven de “gewone” zoekresultaten. Het grote hiervan is dat u gemakkelijk bovenaan komt te staan. Maar het grote nadeel van Google Adwords zijn de kosten. U betaalt voor iedere klik, en dat kan (afhankelijk van de concurrentie) zomaar oplopen naar € 5,00 tot € 10,00. Strikt genomen is Google Adwords ook geen SEO (Search Engine Opitimzation) maar SEA (Search Engine Advertising).

Organische vindbaarheid

Organische vindbaarheid heeft alles te maken met de posities van zoekwoorden buiten de betaalde advertenties van Google. Voor SEO webdesign maken we dus geen gebruik van Google Adwords. Maar ter ondersteuning van organische vindbaarheid zijn er gratis tools beschikbaar. Denk hierbij aan:

Google Search Console

Dit is de technische analysetool van Google waarmee we kunnen testen hoe Google een bepaalde pagina precies ziet en of deze fouten bevat die hersteld moeten worden. Denk hierbij aan indexeerbaarheid, weergave op een smartphone, snelheid etc

Google Analytics

Hiermee kunnen we precies zien hoeveel bezoekers erop uw pagina komen, hoe zij daar terecht zijn gekomen en hoe lang ze daar zijn gebleven. Onmisbare informatie om het SEO webdesign te analyseren en eventueel te verbeteren dus!

Google Mijn Bedrijf

Ziet u na het uitvoeren van een zoekopdracht aan de rechterkant vaak een overzicht van een website met een logo, openingstijden, Google reviews etc? Dat is Google My Business en helpt om een potentiele bezoeker te informeren over uw bedrijf. Ook dit hoort bij SEO webdesign.

Zelf SEO webdesign verbeteren?

Een eenvoudige manier voor het verbeteren van SEO webdesign is het toevoegen van meta data. Meta data is informatie voor zoekmachines die voor de gebruiker niet direct zichtbaar is. Voor iedere pagina op een website kan een aparte set metadata worden opgegeven. De belangrijkste types meta data zijn:

 • Meta title: een korte bondige omschrijving van de inhoud van de pagina
 • Meta description: een wat langere beschrijving van de inhoud van de pagina.

Het toevoegen van metadata heeft twee functies:

 1. Het beïnvloeden van de informatie die wordt weergegeven in de zoekresultaten van bijvoorbeeld zoekmachines.
 2. Zoekmachines voorzien van inhoudelijke informatie over de inhoud van de pagina.

Beïnvloeden informatie zoekmachines

Bij ieder resultaat van een zoekopdracht wordt bepaalde informatie over een website pagina weergegeven, zie onderstaand voorbeeld:

SEO webdesign: een voorbeeld van metadata

Legenda:

 1. De url (het internet adres) van de website
 2. De Meta title
 3. De Meta description

Zoekmachines voorzien van inhoudelijke informatie

Naast teksten en afbeeldingen scannen zoekmachines ook de meta data. Dit helpt bij het bepalen van de beste resultaten bij een zoekopdracht.

Invullen van metadata in een WordPress website

WP Meta SEOStandaard heeft WordPress geen optie voor het opgeven van metadata. Maar er zijn diverse plugins die deze functionaliteit toevoegen. Eén daarvan is WP Meta SEO. Dit is een relatief eenvoudige plugin die wij op uw verzoek kunnen installeren. Per pagina kunt u de meta data opgeven door onderstaande stappen te volgen:

 • Ga in het hoofdmenu van WordPress naar WP Meta SEO > Inhoud meta
 • In het nu getoonde scherm worden alle pagina’s van uw website getoond. Als u niet alle pagina’s direct in beeld heeft, vergroot dan het aantal getoonde pagina’s met de optie rechts bovenin

Per pagina wordt onderstaande informatie getoond:

Legenda:

 1. De url (het internet adres) van de pagina. Dit kan niet worden aangepast
 2. De Meta Title. Default is hier de titel van de pagina ingevuld
 3. De Meta description. Default is deze leeg

In de velden voor de Meta title en Meta description kunt u de gewenste informatie invullen. De velden aan de rechterkant geven een indicatie van het optimale aantal karakters.

Belangrijke opmerkingen over meta data

 • Het is niet “verplicht” Meta data op te geven. Als dit ontbreekt, zal een zoekmachine op basis van de inhoud bepalen welke informatie wordt getoond in de zoekresultaten.
 • Het kan even duren voordat nieuwe of gewijzigde metadata wordt getoond in de zoekresultaten. Google crawlt (indexeert) pagina’s met tussenpozen van soms enkele maanden. Totdat de nieuwe indexering heeft plaatsgevonden, is een aanpassing in de Meta data dus niet zichtbaar in de zoekresultaten.
 • Het is aan zoekmachines of de metadata wordt weergegeven. Het kan voorkomen dat Google de opgegeven Metadata negeert en zelf een stukje tekst van de pagina kiest. Het kan helpen een wijziging in de Metadata te “melden” via de Google Search Console, maar ook dit is geen garantie.

SEO webdesign en het “Mobile First” principe van Google.

SEO webdesign en mobile firstMobile First is een strategie van Google waarbij de nadruk ligt op het ontwerpen en optimaliseren van websites voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Mobile First is dus wat anders dan responsive design.

Het houdt in dat de mobiele gebruikerservaring prioriteit krijgt bij het indexeren en rangschikken van websites in de zoekresultaten. Google gebruikt de mobiele versie van een website om te bepalen hoe relevant en gebruiksvriendelijk deze is. Door te zorgen dat een website goed presteert op mobiele apparaten, wordt de zichtbaarheid en vindbaarheid in de zoekresultaten verbeterd. Bij SEO webdesign houden wij rekening met het Mobile First principe om mobielvriendelijke websites te creëren die aan de behoeften van smartphone gebruikers te voldoen.

Het belang van caching bij SEO webdesign

Als u een website opent, gebeurt er op de achtergrond heel veel. Eenvoudig gezegd: er worden allerlei bestanden van de webserver geladen en samengevoegd. Verder wordt de database uitgelezen. De laadsnelheid (de tijd tussen het opvragen van de website en het moment dat deze daadwerkelijk op het scherm staat), kan worden versneld door caching.

WP super cache voor SEO webdesignCache is essentieel voor SEO-webdesign. Het verbetert de laadsnelheid van een website. Snelle laadtijden dragen bij aan een hogere positie in zoekresultaten, omdat bijvoorbeeld Google de voorkeur geeft aan websites die snel laden. Het het toepassen van cache-optimalisaties, zoals browsercaching, paginacaching en objectcaching, vermindert de belasting van de server en het optimaliseert de website voor zoekmachines. Kortom, cache is van cruciaal belang voor SEO webdesign, omdat het bijdraagt aan de algehele gebruikerservaring en prestaties van een website. Daarom voorzien wij onze website standaard van de WP Super cache plugin

SEO webdesign zorgt 24/7 voor nieuwe leads

Wilt u als bedrijf of ZZP’er meer informatie over de mogelijkheden van SEO webdesign van Webzeker Webdesign? Neem dan beslist contact met ons op via telefoonnummer 06-41 46 33 02 of stuur een email naar info@webzeker-webdesign.nl . Op basis van een intake gesprek kunnen wij u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden die SEO webdesign u als MKB ondernemer biedt.

Uw bestaande website optimaliseren met SEO webdesign

Zoekmachine optimalisatie is natuurlijk niet voorbehouden aan nieuwe website. Heeft u al een website, maar is deze slecht vindbaar in Google? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie te bespreken. Vaak kunt u met enkele slimme aanpassingen of het toevoegen van goed gekozen landing pages veel bereiken zonder een al te grote investering. SEO webdesign is de investering bijna altijd waard!

Veel gestelde vragen over SEO Webdesign

Dat is helemaal afhankelijk van uw wensen. Als het van belang is dat u website goed vindbaar is in Google, is het aan te raden om te investeren in zoekmachine optimalisatie. Maar als uw website alleen dient als digitale etalage, is SEO minder van belang.

De eenvoudigste manier is het koppelen van de website aan de Google Search Console. Hiervoor heeft u een Google account nodig en toegang tot het technische gedeelte van de website om de koppeling te verifiëren.  Met de Google Search Console kunt u veel informatie met betrekking tot indexering van uw website volgen.

Voor een hoge positie in Google is het allerbelangrijkste dat uw website over goede, relevante content (teksten, afbeeldingen etc) beschikt. Maar ook technische aspecten als de snelheid en correcte werking van de site zijn van belang.

Google is een internetbedrijf uit de Verenigde staten dat vele diensten aanbiedt. Eén van de belangrijkste is de overbekende zoekmachine. Zaken waarvoor u ook bij Google terecht kunt zijn adverteren op internet, gratis mail, cloudoplossingen etc.

Google is de grootste en beste zoekmachine ter wereld, dankzij de krachtige algoritmen die worden toegepast. Vrijwel iedereen gebruikt Google als ingang om te zoeken op het internet. Het nadeel is dat Google een monopolie heeft en dus grotendeels zelf de regels bepaalt.

Professionele website laten maken?

Webzeker Webdesign bouwt sinds 2012 complete WordPress CMS websites voor ZZP en MKB bedrijven. Voor iedere klant ontwikkelen wij een unieke professionele website. Uiteraard 100% responsive, uitstekend onderhoudbaar én zoekmachine vriendelijk. Een website ontwerpen gaat verder dan alleen het bouwen ervan. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een website logo, het schrijven van webteksten en het selecteren van afbeeldingen. U kunt dit materiaal zelf aanleveren, maar u mag het ook aan ons overlaten. Wij regelen het graag!

Uw webdesign in goede handen

Wij bieden voor iedere klant nét dat beetje extra dat nodig is voor professionele website. Op basis van een interview ontvangt u een persoonlijke, vrijblijvende  offerte. Het doel van een website is het overtuigen van uw bezoekers om voor úw bedrijf te kiezen. Daarom maken we prachtige, overzichtelijke websites zonder te verdwalen in allerlei toeters en bellen. Less is more!

Na oplevering blijven wij bereikbaar voor vragen of  een handje te helpen met het website onderhoud. Geheel ontzorgd? Met een technisch onderhoudsabonnement of een strippenkaart heeft u er geen omkijken meer naar.

Meer informatie over het bouwen van een professionele website? Bel dan met Martijn Benschop op telefoonnummer 06- 41 46 33 02 of stuur een e-mail naar info@webzeker-webdesign.nl