Wat heeft u aan een mooie website als deze niet gevonden wordt door uw bezoekers? De meeste van uw potentiele klanten vinden u met zoekmachines als Google op basis van relevante zoekwoorden. Maar wat als uw website pas op pagina 10 (of nog lager) in de resultatenlijst van Google wordt getoond? Onderzoek wijst uit, dat 80% van de mensen die zoekt met Google een keuze maakt uit de resultaten op pagina 1. Voor spontane vraag uit de markt is een hoge notering een absolute vereiste, maar u bent natuurlijk niet de enige die dit doel nastreeft. Het wordt dus steeds belangrijker aandacht te besteden aan professionele zoekmachine optimalisatie, oftewel Search Engine Optimalisation (SEO).

Een zoekmachine vriendelijke website

U kunt er natuurlijk voor kiezen om met bijvoorbeeld Google Adwords te adverteren. Maar de kosten hiervoor lopen snel op omdat u betaalt per click. Een bijkomend nadeel is dat kapitaalkrachtige bedrijven u al snel verdringen van de topposities.

Er zijn echter ook andere manieren waarmee uw organisatie met een beperkte investering hoog in de resultatenlijst van zoekmachines komt te staan. Webzeker Webdesign werkt nauw samen met een gerenommeerd partner die tot de absolute top behoort op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Met een eenmalige investering zorgen wij ervoor dat uw website écht wordt gevonden door uw potentiële klanten. Dus geen afrekening achteraf op het aantal bezoekers van uw website!

In samenwerking met de ervaren specialisten van 2Vanhorssen.com zorgen wij ervoor dat uw website hoog in de Google resultatenlijst wordt getoond op basis van relevante zoekwoorden die uw bedrijfsactiviteiten omschrijven. Vraag ons gerust om voorbeelden van behaalde resultaten!

De zoekmachine optimalisatie van Webzeker Webdesign is een éénmalige investering, zonder jaarlijks terugkomende kosten. Meer informatie over onze tarieven vindt u hier

Professionele zoekmachine optimalisatie bestaat uit een aantal nauw met elkaar samenhangende factoren die elkaar versterken als deze op de juiste manier zijn geïntegreerd op uw website:

Goede zoekmachine optimalisatie begint met het uitvoeren van een zoekwoordenanalyse. Hier bepalen wij, in overleg met u, op welke zoekwoord(combinaties) uw website goed gevonden kan worden. Het doel hiervan is zo hoog mogelijk met deze zoekwoord(combinaties) in de resultatenlijst van Google te worden weergegeven.

Een zoekwoordenanalyse gaat verder dan alleen maar het bedenken van enkele termen: bij een juiste bepaling van zoekwoorden spelen verschillende zaken een rol. Denk hierbij aan concurrentie van andere websites, relevantie, populariteit en de directe relatie met uw bedrijfsactiviteiten.

Het resultaat van de zoekwoordenanalyse is een advies voor welke zoekwoord(combinaties) uw website geoptimaliseerd gaat worden. Voor iedere  zoekwoordencombinatie wordt een SEO tekst geschreven.

Zoekmachine vriendelijke teksten

Zoekmachine vriendelijke teksten (SEO teksten) zijn in meerdere opzichten belangrijk voor uw website. Allereerst zorgen deze ervoor dat uw website op basis van relevante zoekwoorden door zoekmachines wordt gevonden waardoor u spontane vraag uit de markt krijgt. Wat heeft u immers aan een mooie website als uw bezoekers deze niet kunnen vinden? Professionele SEO teksten houden bovendien de aandacht van uw bezoekers vast. Goede SEO teksten schrijven is een specialisme, dat niet uit een boekje valt te leren. Daarom werkt Webzeker Webdesign samen met de ervaren tekstschrijvers van 2Vanhorssen.com.

Hoe werkt het?

Op basis van de resultaten van de zoekwoordenanalyse en uw briefing over de gewenste inhoud van een pagina schrijven de specialisten van 2Vanhorssen.com een SEO tekst. Hierin verwerken zij een zoekwoord(combinatie) op een uitgekiende manier zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid. Uiteraard stemmen zij de inhoud van een SEO tekst met u af.

Als de inhoud eenmaal is vastgesteld, plaatst Webzeker Webdesign de SEO tektst op uw website. Voor een optimaal resultaat adviseren wij minimaal 5 SEO teksten.

GoogleGoogle is in Nederland verreweg de meest gebruikte zoekmachine en biedt een aantal aanvullende gereedschappen die bijdragen aan posities in het resultatenoverzicht van zoekopdrachten. Om de mogelijkheden hiervan optimaal te benutten, stellen wij de volgende tools voor u in:

Google Mijn Bedrijf

Na het uitvoeren van een zoekopdracht, verschijnt in het overzicht met resultaten vaak een afbeelding met foto’s en een kaartje. Hierop worden de locaties van bedrijven getoond die gerelateerd zijn aan uw zoekopdracht. Dit is Google Mijn Bedrijf. Het spreekt voor zich dat het bezoekers naar uw website trekt als uw organisatie hierop wordt weergegeven.

Google Analytics

Dit is de analysetool van Google waarmee u het verkeer op uw website kunt volgen. Zo kunt u in een grafiek zien hoeveel bezoekers u per dag krijgt en waar deze vandaan komen. Ook kunt bijvoorbeeld u achterhalen of uw website op een smartphone, tablet of PC wordt bekeken. En dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden…

Google Search Console

Dit is de technische analysetool van Google. Op het moment dat deze aan uw website is gekoppeld, krijgt u inzicht in hoe Google uw website indexeert. Het helpt  bij het opsporen (en verbeteren) van eventuele fouten en optimaliseren van de indexeringsstatus.

Joomla en WordPress zijn database georiënteerde websites. Dit heeft als grote voordeel dat wij voor een minimale investering al snel een professionele website kunnen leveren, die u bovendien zelf eenvoudig kunt onderhouden. Het heeft echter ook een nadeel: de urls (het internetadres in de browserbalk) bevatten vaak nietszeggende code. Dit staat niet alleen onprofessioneel, het gaat ook ten nadele van de vindbaarheid door zoekmachines.

Een voorbeeld

Een niet- zoekmachine vriendelijke url in Joomla:
www.webzeker-webdesign.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=135

Dezelfde url, maar nu zoekvriendelijk:
www.webzeker-webdesign.nl/zoekwoordenanalyse

Als een bezoeker uw website bekijkt, worden alle gegevens over een openbare internet verbinding verzonden. Bij een gewone website is dit geen probleem omdat alle informatie ook via uw website toegankelijk is.

In andere gevallen moet het verkeer van en naar de website worden beveiligd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan webshops waar creditcard- of iDEAL gegevens worden achtergelaten. In deze gevallen wordt vaak gebruik gemaakt van SSL. Dit staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat het verkeer van en naar de website wordt versleuteld. Hierdoor is het voor kwaadwillenden moeilijker om vertrouwelijke gegevens te onderscheppen.

SSL heeft dus niets te maken met de beveiliging van een website zélf, maar met de gegevens die over het internet lopen. U kunt een website die gebruik maakt van SSL herkennen aan de volgende eigenschappen:

De toegevoegde “s” in de adresbalk van de browser
In plaats van bijvoorbeeld https://www.webzeker-webdesign.nl staat hier https://www.webzeker-webdesign.nl

Een slotje in de adresbalk van de browser
Browsers laten zien dat een website gebruik maakt van SSL door middel van een slotje (de weergave per browser verschilt):

SSL in Firefox

Zoekmachine optimalisatie en SSL

Uit het oogpunt van beveiliging heeft SSL dus geen toegevoegde waarde voor een normale website. Recent heeft Google echter bekend gemaakt dat SSL wordt meegewogen bij het bepalen van posities in het resultatenoverzicht van zoekopdrachten. Dit betekent dus dat websites die gebruik maken van SSL een streepje voor hebben op websites die dat niet hebben. Om deze reden adviseren wij om in combinatie met zoekmachine optimalisatie ook een SSL certificaat te laten installeren.

Werkwijze en kosten

SSL certificaat bestellen

In de meeste gevallen kunt u eenvoudig zelf een SSL certificaat bij uw hosting provider bestellen. De kosten bedragen over het algemeen enkele tientjes per jaar. Meestal verloopt het instellen ervan geheel geautomatiseerd*. De kosten hangen af van de hosting provider en het type certificaat dat u afneemt. Sommige hosting providers bieden kosteloos een SSL certificaat bij wat uitgebreidere pakketten. Wij adviseren u hier graag over.

*Bij sommige hosting providers verloopt dit proces niet automatisch en moeten er een aantal technsiche handelingen worden uitgevoerd om een SSL certificaat in te stellen

Website over SSL beschikbaar maken

Als het SSL certificaat is besteld en geactiveerd, moeten er enkele technische aanpassingen aan de website plaatsvinden voordat al het verkeer over een beveiligde (https) verbinding loopt. Deze nemen wij voor onze rekening:

  • Wijzigen configuratie bestand(en)
  • Aanpassen van programmatuur die loopt over niet- beveiligde verbindingen.

De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal pagina’s van uw website. Indien u een SEO geoptimaliseerde website bij ons afneemt, vallen deze werkzaamheden binnen dit pakket

  • Tot 10 pagina’s: € 39,75 exclusief BTW
  • Meer dan 10 pagina’s: € 89,50 exclusief BTW

Handmatig instellen SSL certifcaat door Webzeker Webdesign: op aanvraag.

Sitemap

Een sitemap is een bestand op uw website dat in één oogopslag de structuur toont. Alle pagina’s worden in een overzichtelijk schema weergegeven.

Kruimelpad

Een kruimelpad toont de locatie van een pagina binnen de structuur van de website. Dit is met name handig als uw webiste submenu’s bevat. Bovenaan iedere pagina staat precies weergegven op welke pagina uw klant of bezoeker zich bevindt:

Kruimelpad
Zoekmachines

Maar sitemaps en kruimelpaden hebben nóg een belangrijk voordeel: ze zijn voor Google een hulpmiddel om de structuur van uw website goed te doorgronden. Beide helpen Google dus uw website optimaal te indexeren, wat bijdraagt bij aan de posities van uw zoekwoordencombinaties in het resultatenoverzicht van Google.