Een professionele MKB- website laten maken. Wat komt daarbij kijken?

Webzeker Webdesign bouwt een professionele MKB- website voor een van te voren afgesproken bedrag. Maar wat houdt dit nu precies in? Wat voor website krijgt u als MKB-er / ZZP-er? Hoe zit het met ondersteuning achteraf? Wat verwachten wij van u?

Hierbij zetten wij kort de belangrijkste aandachts- en uitgangspunten voor u op een rij. Uiteraard stemmen wij de details met betrekking tot structuur, lay-out, kleurgebruik, opmaak en inhoud uitgebreid met u af voordat het project van start gaat. U ontvangt hiervoor een geheel vrijblijvende offerte.

Gratis adviesgesprek?

Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@webzeker-webdesign.nl of bel mij op telefoonnummer 06-41 46 33 02

Algemeen over een MKB website laten maken

 • Wordpress expert Friesland Flevoland | Webzeker WebdesignWij bouwen websites in WordPress. Dit is een Content Management Systeem (CMS). Het grote voordeel van een CMS is dat de techniek is gescheiden van de inhoud. Hierdoor kunt u zelf eenvoudig teksten en afbeeldingen aanpassen zonder technische kennis. U werkt in een tekstverwerker vergelijkbaar met Microsoft Word. WordPress is open source software, waardoor u geen jaarlijks terugkerende licentiekosten betaalt. Verder bent u met WordPress volledig onafhankelijk: iedere professionele webbouwer kan hiermee overweg. Als u later met uw MKB website wilt overstappen naar een andere webdesigner, is dat dus geen probleem. Bij oplevering van de website ontvangt u bovendien een door ons geschreven handleiding voor het beheer (doorvoeren wijzigingen, maken van back-ups en installeren van updates).

 • Bij het pakket voor het laten maken van een MKB website  gaan wij ervan uit dat u zelf teksten en afbeeldingen (inclusief het logo) aanlevert, maar we kunnen dit natuurlijk wél voor u verzorgen:

  • Voor het schrijven van webteksten en/of SEO teksten hebben wij een samenwerkingsverband met een professioneel online marketing bureau. Zij nemen contact met u op om de content voor uw MKB website van te voren met u door te spreken. Nadat de alles door u is goedgekeurd, sturen zij de content naar ons door en plaatsen wij ze op uw website.
  • Voor fotomateriaal kunnen we gebruik maken van stockfoto’s. Dit is professioneel fotomateriaal dat tegen een geringe vergoeding op een website kan worden gebruikt. U kunt deze foto’s zelf uitzoeken en aanschaffen, maar wij kunnen dit natuurlijk ook voor u regelen.
  • Omdat de meeste ondernemers over een logo beschikken, is dit niet inbegrepen bij het MKB website pakket. Maar uiteraard kunnen wij dit wel verzorgen. Wij plaatsen uw logo op de website. Maar u ontvangt dit ook in verschillende digitale formaten zodat u dit kunt gebruiken op bijvoorbeeld briefpapier of reclame uitingen. Het tarief voor het laten ontwikkelen van een logo is vermeld in ons kostenoverzicht.
 • De website bevat in de basis maximaal 10 pagina’s. Maar WordPress is uitstekend schaalbaar, waardoor dit aantal zonder problemen veel groter kan zijn. Ook na oplevering kunnen er eenvoudig pagina’s aan uw MKB website worden toegevoegd. Zie voor de meerprijs per pagina onze tarieven.

 • Naast informatieve pagina’s met teksten en fotomateriaal, leveren wij uw website op met de volgende functies:

  • Een diavoorstelling op de homepage.
  • Een maatwerk contactformulier: bezoekers vullen informatie in. Deze wordt vervolgens naar een door u opgegeven e-mail adres verstuurd.
  • Een Google Maps kaartje met uw bedrijfslocatie.
  • Koppelingen naar uw social media accounts zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. U maakt en beheert deze accounts zelf, wij leggen de koppeling vanuit uw website.
  • Wij stellen de SSL verbinding op de website correct voor u in zodat deze voorzien wordt van een beveiligde https verbinding. Dit is te zien aan het slotje vóór uw domeinnaam.
 • Uiteraard is de website 100% responsive, waardoor deze uitstekend bruikbaar is op Pc’s, laptops, tablets en smartphones.

 • Naast de standaard functies, kunnen wij uw website voorzien van enkele uitbreidingen. Deze vallen niet onder het standaard tarief voor het laten maken van een MKB website. De tarieven voor deze uitbreidingen vindt u in het kostenvoerzicht.

  • Een blog / nieuwsrubriek. Hierbij kunt u eenvoudig nieuwsberichten plaatsen die chronologisch worden weergegeven.
  • Een Whatsapp knop, waarmee bezoekers u met één druk op de knop een Whatsapp bericht kunnen sturen.
  • Een professionele fotopresentatie naast de diavoorstelling op de homepage.
  • Een module waarmee uw referenties op Google op de website worden getoond. Goede referenties zijn enorm belangrijk omdat zij vertrouwen scheppen bij uw potentiële klanten.
  • Meer wensen? Vraag naar de mogelijkheden!

  Uw website wordt compleet gevuld opgeleverd op het door u aangegeven domein.

Meer weten of een vrijblijvende offerte opvragen?

Technisch onderhoud

Als het MKB website laten maken is afgerond, kunt u teksten en afbeeldingen kunt u eenvoudig zelf wijzigen. Maar er komen regelmatig updates uit voor WordPress en de aanvullend geïnstalleerde software. Wij raden u sterk aan deze geregeld te updaten en af en toe een back-up te maken. Hiermee houdt u uw website veilig en kunt u altijd terugvallen op een back-up bij onvoorziene problemen. Al deze werkzaamheden zijn beschreven in de handleiding die u bij oplevering ontvangt. U kunt het technisch onderhoud ook aan ons uitbesteden. Wij voeren dan iedere twee maanden de volgende werkzaamheden uit:

 • Controle op noodzakelijke updates.

 • Indien nodig: installatie van deze onderdelen

 • Controle van de belangrijkste technische parameters.

 • Maken van een back – up van uw website.

 • Beheren van de 3 meest recente back-up bestanden.

 • Opstellen van een rapport over de uitgevoerde werkzaamheden.

Wordpress beveiliging en onderhoud

De kosten voor dit technisch onderhoudsabonnement vindt u hier

Hosting en domeinnaamregistratie

U wilt een MKB website laten maken, maar heef u al gedacht aan een domeinnaam? Op een website op internet te kunnen plaatsen, zijn een domeinnaam en hosting nodig. Hosting is een stukje serverruimte dat u huurt bij de hosting provider waar wij uw nieuwe MKB website installeren. Een domeinnaam automatisch gekoppeld aan de hosting. Wij adviseren u dit zelf aan te schaffen om onnodige kosten te voorkomen. Verder staat dan alles netjes op uw eigen naam. Het aanvragen van hosting en domeinnaam is zeer eenvoudig en kost slechts 5 minuten. Hulp of advies nodig? Wij helpen u graag!

Nadat u de hosting en domeinnaamregistratie heeft aangevraagd en betaald, ontvangt u de inloggegevens van de hosting provider. Deze hebben wij nodig om de website te kunnen installeren. Wij kunnen dan ook de gewenste e-mail adressen (bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam.nl) voor u aanmaken.

Heeft u al eens een MKB website laten maken?

Het komt vaak voor dat een bedrijf al een website heeft, maar dat deze niet meer voldoet aan de meest recente eisen (niet responsive, slecht onderhoudbaar etc). Natuurlijk moet de website die wij voor u gaan bouwen op hetzelfde domein gaan draaien. We hebben hier twee opties:

 1. Het verwijderen van de oude website en de nieuwe versie op het bestaande domein bouwen. Dit heeft als nadeel dat uw website tijdens het project niet bereikbaar is.
 2. Het bouwen van de nieuwe website op een tijdelijk domein. Pas als deze helemaal klaar is, verwijderen wij de bestaande website en vervangen deze voor de nieuwe. Dit betekent extra werk omdat de nieuwe website verplaatst moet worden. Zie voor de bijkomende kosten het kostenoverzicht.

Of heeft u gewoon een beetje WordPress hulp nodig? Bel dan eens met 06-41 46 33 02 om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Maak kennis met Webzeker Webdesign

Neem contact met ons op en ontvang binnen 3 uur een reactie! Liever telefonisch contact? Bel 06-41 46 33 02

Ik wil graag meer weten over:

Google en vindbaarheid

Zoekmachine optimalisatie | Webzeker WebdesignOnze websites zijn standaard zoekmachine vriendelijk. Bij oplevering melden wij deze aan bij Google waardoor deze in de zoekresultaten zal worden weergegeven. Na het maken van de MKB website, houden we de indexering nog een aantal maanden in de gaten om er zeker van te zijn dat er geen fouten optreden. Webzeker Webdesign kan echter géén uitspraken doen over de weergave of de posities van uw website in het resultatenoverzicht van Google. Vindt u het belangrijk dat de MKB website die u heeft laten maken goed vindbaar is in Google? Wij werken samen met Marketing Concepts: een gespecialiseerd online marketing bureau dat u hierbij uitstekend kan ondersteunen.

Planning voor het laten maken van een MKB website

Voor het bouwen en opleveren van een website hanteren wij een doorlooptijd van maximaal 3 weken. Deze doorlooptijd is natuurlijk afhankelijk van uw reactiesnelheid bij vragen en reviewverzoeken. Na uw formele opdrachtverlening plannen we het project definitief in en ontvangt u een concrete opleverdatum.

We spreken eerst uw website goed door. Daarbij komen structuur, lay-out, kleurgebruik en uitstraling ruim aan bod. Daarna bouwen we uw website op het door u geregistreerde domein, maar schermen deze af met een wachtwoord. Alleen ú heeft toegang tot de website in ontwikkeling. Gedurende het project zijn er een aantal afstemmomenten waarop wij uw input en reactie op de concept- website vragen. U heeft dus voldoende ruimte om bij te sturen. Pas nadat u helemaal tevreden bent, zetten wij de website online.

Na oplevering van uw website

 • Bij oplevering van de website ontvangt u een acceptatieformulier. Hierin vragen wij u alles nog één keer goed te testen en dit formulier te ondertekenen. Daarmee sluiten we het project formeel af.

 • Uiteraard zijn wij beschikbaar voor een stukje nazorg. Bij vragen kunt u altijd even bellen of mailen. Incidentele kleine wijzigingen voeren wij kosteloos door. Als iets meer tijd kost, maken we daar van te voren afspraken over.

 • Na betaling van het overeengekomen factuur bedrag, wordt u 100% eigenaar van de website, exclusief eventuele aangekochte stockfoto’s

Veel gestelde vragen over een MKB website laten maken

Gemiddeld liggen de kosten voor een MKB website laten maken tussen de € 800,00 en € 1500,00. Het exacte bedrag hangt natuurlijk af van uw specifieke wensen. Jaarlijks moet u rekening houden met ongeveer € 300,00 terugkomende kosten voor onderhoud, domeinnaam en hosting.

Gemiddeld duurt het project voor het laten maken van een MKB website ongeveer 3 weken. Dit is inclusief het offertetraject, het ontwerp, het bouwen en het opleveren van de website.

Dat is helemaal afhankelijk van de webdesigner die u inschakelt voor een MKB website laten maken.  Ons advies: laat een maatwerk website maken. Als deze bijvoorbeeld in WordPress wordt gebouwd, bent u hier echt geen duizenden Euro’s voor kwijt

WordPress is verreweg het beste systeem om een MKB website te laten maken. Het is gratis, enorm gebruiksvriendelijk en door de uitgebreide opties kan iedere website ermee worden gebouwd.

Interesse in het laten bouwen van een MKB website?

Over de auteur

Mijn naam is Martijn Benschop (1971). Ik ben eigenaar van Webzeker Webdesign en sinds 1998 werkzaam in de automatisering. De eerste jaren ben ik gedetacheerd geweest bij verschillende opdrachtgevers als applicatieprogrammeur. Na het afronden van mijn HBO studie bedrijfskundige informatica ben ik doorgegroeid naar informatieanalist / projectleider. In 2012 heb ik ervoor gekozen Webzeker Webdesign op te richten. Hierbij zet ik mijn jarenlange ervaring in voor het ontwikkelen van maatwerk websites in WordPress.

Martijn Benschop - Eigenaar Webzeker Webdesign