Kort naar de release van Joomla 3.6.1 is Joomla 3.6.2 vrijgegeven. Het is verstandig uw website up to date te brengen met deze laatste versie. In Joomla 3.6.2 zijn een aantal bugs verholpen. Tevens lost deze versie een aantal beveiligingsproblemen op van laag en middelhoog niveau. Zonder al te technisch te worden: één beveiligingsprobleem was gerelateerd aan het update proces van Joomla waardoor de update procedure afwijkt van de normale gang van zaken.

Als u een website onderhoudsabonnement bij ons heeft afgesloten, hebben wij deze update inmiddels voor u uitgevoerd. Heeft u geen website onderhoudsabonnement? Dan volgt hieronder een stappenplan voor het installeren van de update.

Stappenplan

Hieronder volgt een beknopt stappenplan voor het updaten van Joomla 3 websites:

Stap 1: Maak eerst altijd een back-up zoals u gewend bent. Mocht er tijdens het update proces iets mis lopen, kunt u altijd terugvallen op de meest recente versie van uw website.

Stap 2: Als u bent ingelogd op het Joomla controlepaneel, staat bovenaan de pagina de melding dat u kunt updaten naar versie 3.6.0:

Joomla Update 3.6

Voer deze update uit zoals u gewend bent.

Stap 3: Update het programma “Akeeba Backup” zoals u gewend bent naar minimaal versie 5.1.4

Stap 4: Ga naar “Extensies” > Beheren > “Updaten”. Los van eventuele andere updates staat hier de “Joomla! Update Component Update” vermeld:

Joomla component update

Ziet u deze hier niet staan? Klik dan op de knop “Vind updates” links bovenaan het scherm. Daarna selecteert u het aankruisvakje voor “Joomla! Update Component Update” en klikt op “Updaten” links bovenin het scherm.

Stap 5: Keer terug naar het controlepaneel. Als het goed is ziet u nu de melding dat uw website kan worden geüpdatet naar versie 3.6.2:

Joomla 3.6.2

Voer deze update uit zoals u gewend bent.

Krijgt u een melding “Invalid Token Error”?

Ga naar “Extensies” > “Beheren” > Database:

Klik op “Repareren” links bovenin het scherm

Uw website is nu geüpdatet naar versie 3.6.2. Webzeker Webdesign raadt u aan uw website kort te testen of alle functies probleemloos werken.

Let op: De beschrijving van het update proces is een service van Webzeker Webdesign aan haar klanten. Als u zelfstandig updates uitvoert aan uw website, zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele problemen die tijdens of na het update proces ontstaan.