Reviews worden steeds belangrijker

Potentiële klanten vergelijken uw bedrijf met dat van andere. Onafhankelijke reviews van Google spelen hierbij een grote rol.

Wat doet u als u op zoek bent naar een product of dienst?

Inderdaad: u zoekt op het internet. Daarna vergelijkt u de websites van verschillende aanbieders. Maar wat zegt een website nu werkelijk over het bedrijf dat erachter zit? Een mooi verkooppraatje is snel geschreven. Maar hoe tevreden zijn de klanten van dit bedrijf eigenlijk? En hoe goed zijn hun producten? Juist, hiervoor gaat u op zoek naar onafhankelijke reviews.

Grote websites als Bol.com, Coolblue en Mediamarkt hebben natuurlijk een eigen reviews systeem. Dat is duur en loont alleen als er honderden reviews voor producten zijn geschreven. Maar er zijn ook gratis, laagdrempelige oplossingen. Eén daarvan is Google Reviews.

Hoe werkt Google Reviews?

Na het uitvoeren van een zoekopdracht via Google, staat rechts van de zoekresultaten vaak een “Google Mijn Bedrijf” (Google My Business) vermelding. Naast bijvoorbeeld het logo en contactinformatie worden hier ook Google Reviews getoond. Als u al een tijdje op het internet actief bent en een Google Mijn Bedrijf vermelding heeft, is de kans groot dat klanten u hier hebben beoordeeld. Heeft u geen Google Mijn Bedrijf vermelding? Maak er dan snel een aan! Het is gratis en biedt alleen maar voordelen. Vanuit uw profiel kunt u klanten actief benaderen en vragen om een review. Deze wordt daarna automatisch aan uw Google Mijn Bedrijf vermelding toegevoegd.

Webzeker Webdesign| Google Reviews in de zoekresultaten

Reviews op uw website tonen

Maar wist u dat het mogelijk is om de Google reviews automatisch op uw website te laden? Wij kunnen deze naadloos integreren in een bestaande of nieuwe pagina. Wij adviseren hiervoor de homepage omdat dit de meest bezochte pagina van uw website is. U kunt zelf aangeven welke informatie u precies wilt tonen. Het is ook mogelijk bepaalde reviews te filteren.

Webzeker Webdesign| een voorbeeld van Google Reviews

Hoe gaat het in z’n werk?

Als u nog geen Google Mijn Bedrijf account heeft, moet dit eerst worden aangemaakt. Vervolgens kunt u vanuit dit account uw klanten actief benaderen voor het schrijven van een review. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. Als u voldoende reviews heeft verzameld (minimaal 5), integreren wij deze module op uw website. Dit werkt dynamisch, dus iedere nieuwe beoordeling komt automatisch op uw website te staan. De kosten voor de implementatie van een Google Review module vindt u hier. De eerste 200 weergaven per maand zijn gratis. Meer dan 200 weergaven per maand?  Voor een klein bedrag worden uw reviews 5000 keer per maand weergegeven.

Neem contact met ons op, wel helpen u graag verder