Reviews worden steeds belangrijker

Potentiële klanten vergelijken uw bedrijf met dat van andere. Onafhankelijke reviews van Google spelen hierbij een grote rol.

Gratis adviesgesprek?

Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@webzeker-webdesign.nl of bel mij op telefoonnummer 06-41 46 33 02

Wat doet u als u op zoek bent naar een product of dienst?

Google reviews op websiteInderdaad: u zoekt op het internet. Daarna vergelijkt u de websites van verschillende aanbieders. Maar wat zegt een website nu werkelijk over het bedrijf dat erachter zit? Een mooi verkooppraatje is snel geschreven. Maar hoe tevreden zijn de klanten van dit bedrijf eigenlijk? En hoe goed zijn hun producten? Juist, hiervoor gaat u op zoek naar onafhankelijke reviews.

Grote websites als Bol.com, Coolblue en Mediamarkt hebben natuurlijk een eigen reviews systeem. Dat is duur en loont alleen als er honderden reviews voor producten zijn geschreven. Maar er zijn ook gratis, laagdrempelige oplossingen. Eén daarvan is Google Reviews.

Hoe werkt Google Reviews?

Na het uitvoeren van een zoekopdracht via Google, staat rechts van de zoekresultaten vaak een “Google Mijn Bedrijf” (Google My Business) vermelding. Naast bijvoorbeeld het logo en contactinformatie worden hier ook Google Reviews getoond. Als u al een tijdje op het internet actief bent en een Google Mijn Bedrijf vermelding heeft, is de kans groot dat klanten u hier hebben beoordeeld. Heeft u geen Google Mijn Bedrijf vermelding? Maak er dan snel een aan! Het is gratis en biedt alleen maar voordelen. Vanuit uw profiel kunt u klanten actief benaderen en vragen om een review. Deze wordt daarna automatisch aan uw Google Mijn Bedrijf vermelding toegevoegd. Een aantal mooie Google reviews op website kan een potentiële opdrachtgever nét dat zetje geven om voor uw bedrijf te kiezen

Webzeker Webdesign| Google Reviews in de zoekresultaten

Google reviews op uw website tonen

Maar wist u dat het mogelijk is om de Google reviews automatisch op uw website te laden? Wij kunnen deze naadloos integreren in een bestaande of nieuwe pagina. Wij adviseren hiervoor de homepage omdat dit de meest bezochte pagina van uw website is. U kunt zelf aangeven welke informatie u precies wilt tonen. Het is ook mogelijk bepaalde Google reviews op website te filteren.

Webzeker Webdesign| een voorbeeld van Google Reviews

Hoe gaat het in z’n werk?

Als u nog geen Google Mijn Bedrijf account heeft, moet dit eerst worden aangemaakt. Vervolgens kunt u vanuit dit account uw klanten actief benaderen voor het schrijven van een review. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. Als u voldoende reviews heeft verzameld (minimaal 5), integreren wij deze module op uw website. Dit werkt dynamisch, dus iedere nieuwe beoordeling komt automatisch op uw website te staan. De kosten voor de implementatie van een Google Review module vindt u hier. De eerste 200 weergaven per maand zijn gratis. Meer dan 200 weergaven per maand?  Voor een klein bedrag worden uw reviews 5000 keer per maand weergegeven.

Veel gestelde vragen over Google reviews op website

Er zijn vele platformen voor het geven van reviews. Wij vinden dat Google review op website een van de belangrijkste is. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Hieronder hebben we al wat antwoorden beschreven. Niet helemaal duidelijk, of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 06-41 46 33 02. Wij helpen u graag verder!

Google reviews kunt u niet zomaar op een website laden, hiervoor is een extra stukje software nodig, wij gebruiken hiervoor https://elfsight.com/google-reviews-widget/. De eerste stap is het aanmaken van een account. Daarna moet er een stukje code worden gegenereerd dat op de website wordt geïntegreerd. Deze software zorgt ervoor dat ook nieuwe reviews automatisch op uw website worden geladen.

Nee, dat kan niet. Om een review te kunnen schrijven is een Google account nodig. Aan de ene kan lastig, maar aan de ander kant is dat maar goed ook. Anders krijgen spambots de mogelijkheid allerlei ongewenste reviews te schrijven waar niemand wat aan heeft. Ook om reviews op een website te tonen, is een Google account nodig

Mensen kunnen spontaan een review schrijven, maar u kunt een tevreden klant ook uitnodigen voor het schrijven van een review. U kunt eenvoudig een linkje toesturen met een review verzoek.

Een slechte review is ook een review kan niet zomaar worden verwijderd. Een ongepaste review natuurlijk wel. Ga hiervoor naar uw Google account en:

  1. Klik op het menu (de 3 streepjes) bovenin.
  2. Selecteer “Mijn bijdragen”
  3. Klik op “reviews”
  4. Klik op het menu rechts naast de review en kies “Review verwijderen”
  5. Bevestig de verwijdering

Met de software die wij gebruiken, is het mogelijk een selectie te maken van de reviews die op uw website worden getoond. Hiermee voorkomt u dat ongepaste reviews worden geladen.

Google verwijdert soms reviews. Over het algemeen omdat het Google beleid wordt geschonden. Denk hierbij aan spam of ongepast content.

De kwaliteit en de hoeveelheid reviews op Google is belangrijk voor potentiële opdrachtgevers. Wanneer iemand op zoek is naar een product of dienst, zijn klantrecensies een belangrijk argument om wel of juist niet voor een bedrijf te kiezen. Een aantal goede recensies op uw website draagt hier natuurlijk ook aan bij.